Skip to content

Érdekesség a magyar internet használatról

 Tudtátok?

Azok között, akik a felmérést megelőző 3 hónapban használták a netet, 2013 óta minden évben nálunk vannak arányaiban a legtöbben a facebook és egyéb közösségi hálózatot használók! 

Nemrég adta ki a 2020-as internethasználati adatokat az Eurostat. Nem váratlan, hogy szinte minden területen többet voltunk a hálón, mint a járvány előtt. Hazánkban a lakosság 85%-a használt internetet a mérést megelőző 3 hónapban, ez 5 százalékpontos növekedés a 2019-hez viszonyítva. Az uniós átlag 87%, egy százalékponttal magasabb, mint előző évben.

Hazánkban közülük 87% használt közösségi hálót, az unió átlaga pedig csupán 65%. (ld. a grafikon)

Ezt a saját gyakorlatomban is éreztem, már 2013-ban sem lehetett semmit sem szervezni social media nélkül. Nálunk már akkor is 78% volt a használók aránya, míg a németek és a csehek esetében 50% alatti. A projektjeinkben a partnereink nem nagyon értették, mitől van ekkora FB őrület Magyarországon. Tudom, minket már az iwiw hozzászoktatott ehhez a világhoz 2002-től. Talán még emlékeztek rá, hogy 2005-2010 között ez volt a legnépszerűbb magyar web oldal.

A marketingben és a sales területén még nem aknáztuk ki a legetőségeket, de hangsúlyozni kell, hogy a politikában és a normál életünkben óriási veszélye is van ennek a magas arányú részvételnek. Ezért is elképseztően fontos, hogy egy példaértékű magyar szabályozás születhessen meg! Szurkolok az Igazságügyi Minisztérium által kezdeményezett innováció sikerének!

Please share:
Published inBloginnováció
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)