Skip to content

Köszöntő

Kedves Látogató!
Üdvözlöm a honlapomon!

„Nem lehet a problémákat ugyanazzal a gondolkodással megoldani, mint amivel csináltuk azokat” – tudjuk Albert Einsteintől.

Ezennel tisztelettel hívom, ha kedve van, kezdjünk tisztán gondolkodni a női foglalkoztatásról, foglalkoztathatóságról. Ehhez alapul sok szeretettel osztom meg a grafikonjaimat.

Mivel alapvégzettségem mérnök, a folyamatokat konkrét számokkal alátámasztva írom le a blogban, s biztosan kiérződik az évek, sőt évtizedek óta hordott projektmenedzsment, tudásmenedzsment “szemüvegem” – látásmódom.

Ha kedve lenne reagálni bármely felvetett gondolatra, ne hezitáljon, a blog@szalaipiroska.hu címen várom levelét.

Üdvözlettel:
Szalai Piroska

Budapest, 2012.07.26.

—————————————————————————————————–

Kedves Látogató!

Az elmúlt időben nagyon sokan arra inspiráltak, hogy ne csak a Facebook-on az ismerőseim körében osszam meg gondolataimat, rövidke elemzéseimet, grafikonjaimat, hanem nagyobb nyilvánosság előtt is.

Ezért az új évben újraindítom az oldalamat – megvallom, sokkal korábban szerettem volna már, de valahogy mindig elé kerültek dolgok a prioritási sorban…

Az elmúlt időszak legfontosabb publikációi és sajtómegjelenései közül párat visszamenőlegesen feltöltöttem, de a rövid “szösszeneteket” nem hoztam át a FB-ról. Úgy érzem, azok akkor voltak aktuálisak, amikor épp kijött egy új adat, vagy valahol hallottam egy olyan hibás nyilatkozatot, amit érdemes volt javítani. Ez az oka annak, hogy most még kevés bejegyzést olvashat a Blog rovatban. Majd folyamatosan töltődni fog.

Addig is: boldog új évet kívánok!

Üdvözlettel:

Szalai Piroska

Budapest, 2016.01.18.

—————————————————————————————————–

Szalai Piroska:

2012. áprilisa és 2014. áprilisa között a nők munkaerő-piaci helyzetének javításáért felelős miniszteri biztosként dolgozott a Nemzetgazdasági Minisztériumban. Feladata volt javaslatokat készíteni a női foglalkoztatás növelését, a „családbarát” munkaerő-piac és munkahelyek megteremtését valamint a munkavégzés és a magánélet összeegyeztethetőségét célzó rugalmas munkavégzési és önfoglalkoztatási formákat, illetve jó gyakorlatokat támogató kormányzati intézkedésekre. Ezen idő alatt többek közt ötletgazdája volt, s javaslatára került bevezetésre 2014-ben a GYED melletti munkavégzést lehetővé tevő szabályozás, ami aztán a kormány legnépszerűbb a női foglalkoztatást érintő innovációja lett. 2015. szeptemberében már minden hatodik jogosult igénybe vette.

Tekintettel a nők munkaerő-piaci helyzetének javítása területén végzett munkájára és tapasztalataira, a nők munkaerő-piaci lehetőségeinek bővítését, a női foglalkoztatás növelését, a munkavégzés és a magánélet összeegyeztethetőségét célzó rugalmas munkavégzési és önfoglalkoztatási formák és jó gyakorlatok elterjedésének támogatását elősegítő tanácsadásra kérte fel Varga Mihály Nemzetgazdasági Miniszter a miniszteri biztosi megbízatása lejártával.

Valamint a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) kuratóriumi elnökeként irányítja a szervezetet.

A BVK az egyetlen Budapest Főváros Közgyűlése által létrehozott kkv fejlesztéssel foglalkozó szervezet, amely egyidejűleg európai értelemben vett non-profit mikrofinanszírozó is. A BVK hozzájárul a Főváros gazdaságfejlesztési programjaiban megfogalmazott célok megvalósításához, különös tekintettel Budapest Gazdaságélénkítési és Munkahelyteremtési Stratégiájára (2015-2021).

A Közalapítvány indulása óta folyamatosan kulcsszerepet játszik a hazai non-profit mikrofinanszírozási programokban, melynek célcsoportját a méretük, az igényelt hitelösszeg nagysága vagy egyéb ok miatt a kereskedelmi bankok hitelezési tevékenységén és gyakorlatán kívül eső mikrovállalkozások jelentik. A non-profit mikrofinanszírozási szektor részükre kínál megoldásokat, melyek segítik az önfoglalkoztatóvá válásukat, a vállalkozásuk fejlesztését, bővítését és további munkahelyek teremtését.

Please share:
Published inBlog

Be First to Comment

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)